ARHIVA

Bojan Ivanovski J O B Y

Srbija

  • koncert

Bojan Ivanovski J O B Y  je jedan od najsvestranijih gitarista koji je karijeru započeo kao klasičan gitarista, gde je tehničko sviranje gitare doveo do perfekcije. Nakon specijalizacije za klasičnu muziku u Italiji kod profesora Paola Pergorara, vratio se u Beograd i počeo je da radi kao studijski muzičar gde je usavršio i stilove kao što su rok, pop, etno, bluz, fank i metal.

Nakon saradnje sa najvećim domaćim pop-rok zvezdama, odlučio je da kreaira autorski projekat "A Whole New World" koji će mu omogućiti posebnu komunikaciju sa publikom, sviranje na različitim festivalima i binama, saradnju sa vrhunskim muzičarima i dalji kreativan razvoj. Projekat "A Whole New World" je potpuno nov koncept koncerta gitare. Klasika, dzez, etno i rok stilovi gitare su temelj ovog projekta.

Bojan Ivanovski J O B Y predstaviće se novskoj publci koncertom Fingerstyle guitar. Ovaj koncert pruža vrhunsku interpretaciju različitih stilova koje može da izvede samo svestran i veoma obrazovan gitarista. Biće to jedan od najboljih gitarskih koncerata, a održaće se 19. avgusta na Trgu od muzike u Herceg Novom u okviru 13. po redu Guitar Art Summer Festa.

Repertoar za predstojeći koncert je fuzija različitih stilova, od krucijalnih klasična dela Baha i Paganinija, zatim džez standarda, etno kompozicija Vlade Panovića, a za rok deo koncerta najavljeni su posebni gosti.

Kako je Bojan Ivanovski i sam nekad bio mlad gitarista koji se tražio i razvijao u različitim stilovima, on ovakvim konceptom koncerta želi i da inspiriše mlade muzičare da proučavaju različite žanrove muzike, jer na taj način mogu da otvaraju nove vidike i konstantno napreduju. Njegova saradnja sa mnogim poznatim pop-rok izvođačima sa domaće muzičke scene donelo mu je neprocenjivo iskustvo i vetar u ledja da krene u svoj autorski projekat.

Bojan Ivanovski J O B Y je svoje muzičko obrazovanje započeo u Muzičkoj školi „Josip Slavenski” u Beogradu gde je u klasi prof. Nenada Kondića završio i srednju školu. Položio je prijemni ispit na „Royal College of  Music“ u Londonu i na FMU u Beogradu. Diplomirao je na FMU u klasi prof. Vere Ogrizović a nastavio je specijalizaciju u Italiji na „Francisco Tarrega“ akademiji u klasi prof. Paola Pergorara.

Do sada je učestvovao na brojnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu i to  veoma uspešno. Osvojio je preko 20 prvih nagrada. Kao muzičaru najznačajnija mu je nagrada laureata na međunarodnom takmičenju za sve muzičke instrumente „ITHAKA 2007” Ljubljana, u konkurenciji preko 100 kandidata sa svih instrumentalnih odseka.

U proteklih 10 godina profesionalno radi kao studijski muzičar gde sviranjem i proučavanjem različitih stilova na električnoj gitari dobija inspiraciju da napravi projekat “A Whole New World” gde na svojim nastupima spaja klasični, džez i rok stil sviranja gitare.

Video

J O B Y - Voodoo People [OFFICIAL VIDEO]

J O B Y - LIVE at Guitar Art Festival

Učesnici