Kada sam prvi put došao u Herceg Novi, znao sam da je upravo on taj mediteranski grad gde želim da pravim festival. Želeo sam da stvorim mesto gde se moji prijatelji druže, inspirišu i sviraju. I posle punih deset godina Guitar Art Summer Festa mogu vam reći da sam uspeo! U Herceg Novom svi sviraju punim srcem, stvara se neki poseban ton koji odzvanja Kanli Kulom i Tgom od muzike.

Mnogi moji prijatelji i izvrsni umetnici učestvovali su na festivalu, a meni je posebno važno to što je Herceg Novi postao i njihovo posebno mesto. Grad koji im nedostaje i u koji žele da se vrate.

Zbog toga ove godine počinjemo novu plovidbu i drugu deceniju Guitar Art Summer Festa. Mnogi gitaristi tek treba da čuju o Herceg Novom – gradu umetnosti i festivalu koji romantično živi, raste i razvija se. Oni svojim koncertima treba da daju svoj doprinos gradu i da grade novo kulturno nasleđe svih nas.

Na početku druge decenije želimo da ucrtamo put za budućnost i unapređenje. Novski festival sada ima novu perspektivu, put i viziju, a to je da se upiše na mapu najznačajnih letnjih festival gitare.

Dragi moji novljani, ulazimo zajedno u drugu deceniju festivala. Želim da vam se zahvalim. Bez vaše podrške i pomoći ne bih mogao da gradim dalje naš festival. Obećavam vam još mnogo umetnosti, muzike i radosti.

Vaš,

Boško Radojković

osnivač i direktor festivala