ANDRÁS CSÁKI

Mađarska

  • koncert
  • majstorske radionice
  • žiri

Andraš Čaki je istaknuti gitarista svoje generacije. U stručnim časopisima nekoliko kritičara je istaklo da Čaki svoje impresivno instrumentalno znanje i tehniku uvek stavljao u službu svojih muzičkih ideja.

Andras Csaki je nastupao kao solista u nekoliko zemalja Evrope, Azije, Severne Amerike i Australije. Od 2009. godine predaje na Muzičkoj akademiji List u Budimpešti (trenutno kao vanredni profesor). Iste godine dobio je nagradu Junior Prima za oblast muziče umetnosti koju dodeljuje Fondacija Prima Primissima. Nagradu The Youth of March dobio je 2010. godine. Takođe, bio je prvi dobitnik spomen-ploče Karola Ágai i László Szendrey-Karper 2015. godine. Prestižnu nagradu Liszt Ferenc dobio je 2022. godine.

Tokom studija osvojio je 30 nagrada na renomiranim međunarodnim takmičenjima. Između ostalih, bio je pobednik prestižnih međunarodnih takmičenja u Tokiju (2008), Alesandriji (Međunarodno takmičenje klasične gitare Michele Pittaluga, 2009) i Almeriji (Međunarodno takmičenje klasične gitare Julian Arcas, 2011).

Andraš Čaki je D’Addario umetnik od 2011. godine.

Učesnici