Guitar Art Café

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Guitar Art Festival & Jazz kantina Lisabon predstavljaju:

Guitar Art Midnight Cafe Club

10-15. mart 2020. | 10.00 - 01.00

10. mart - Mushkalica

PROJEKAT Mushkalica - Ovaj neuobičajeni duo je istraživački projekat dva umetnika, Zorana Anića i Nenada Ljubenovića. Oni su svoje bogato muzičko iskustvo ugradili u proces ponovnog, savremenog čitanja tradicionalne muzičke baštine. MUSHKALICA duo predstavlja izvor i početak ali i mudrost i jednostavnost. Kroz naizgled jednostavan koncept, dva instrumenta, poput gitare i harmonike, vraćaju nas na početke muzičkog izražavanja, lišene suvišnih detalja usmeravaju pažnju na osnovni element u umetnosti, čistu emociju. „Poželeli smo da razgrnemo tu šumu zvukova koja nas okružuje u svakodnevnom životu, koji je postao veoma kompleksan. Muzika je kao i život postala prenatrpana detaljima, veštačkim zvucima, sintetičkim ritmovima, brojnim glasovima. Naša ideja je da zastanemo, da pogledamo unazad da bi shvatili šta je to što nas u muzici prati vekovima, šta je trajna vrednost i koji je najčistiji način da tu vrednost izdvojimo i predstavimo publici. Ovu muziku nije potrebno posebno čuvati, jer je svojom izvornom vrednošću uvek prisutna i time već sačuvana ali je lepo iznova je stavljati u vremenski kontekst i time spoznati njenu funkciju i vrednost u savremenom trenutku. To je proces u kome smo uživali, nadamo se da će te uživati i vi, slušajući ga“. Duo je koncertno veoma aktivan. Nastupali su širom Evrope i ostvarili značajne saradnje sa drugim umetnicima. Na samom početku svog koncertnog delovanja, a kao već svetski afirmisani umetnici, pripala im je ta čast da otvore World EXPO u Milanu 2015. Duo je izdao svoj prvi CD pod istim nazivom MUSHKALICA.

2018. godine započinju saradnju sa tri sjajna muzičara i formiraju Mushkalica SUPER NOVA bend. Novi kvintet je napravljen sa potrebom za bogatijim zvukom. Pored klasične gitare i harmonike, nove boje perkusije, električne gitare i basa ovoj muzici daju potpuno novu dimenziju – dimenziju Novog Balkanskog Zvuka!

11. mart - Mr Swagger and Pera Joe

Mr Swagger and Pera Joe - Nenad Zlatanović i Petar Miladinović sviraju Acoustic, Blues, Soul, Rock and much more.

 

12. mart - Gipsy Jazz Trio

Poznati beogradski džez sastav Gipsy Jazz Trio donosi malo drugačiji i energičniji zvuk džeza. Džez sastav čine Andrija Vojvodić – kontrabas, Stefan Trpčevski - gitara & klarinet, Nikola Burović – gitara, Emilija Đonin - vokal.